Apotheek

Huisartsenpraktijk Blokzijl is een apotheekhoudende praktijk, dat wil zeggen dat er een door de huisartsen beheerde apotheek aan de praktijk verbonden is. Deze apotheek is door de DEKRA gecertificeerd.

 

Nieuwe medicatie

nieuwe medicatie

Medicatie die op het spreekuur voorgeschreven wordt, kunt u meteen na het  consult ophalen bij de assistente. Een recept van de specialist of de tandarts kunt u op ieder tijdstip van de dag inleveren en indien het medicament voorradig is, krijgt u het direct mee.

Herhaalmedicijnen

herhaalmedicijnen

Herhaal medicatie kunt online bestellen via deze knop:

 

herhaalrecept

 

 

 

U kunt ook 7 dagen per week 24 uur per dag uw bestelling inspreken op nummer 0527-256111.

Medicijnen die ’s morgens voor 10 uur besteld zijn kunnen de volgende dag opgehaald worden.

Afhalen en bezorgen medicatie

Medicijnen kunnen uitsluitend tussen 15.30 en 17.00 uur afgehaald worden. Iedere donderdag worden bestelde medicijnen kosteloos aan huis bezorgd. In overleg is dit voor andere dagen ook mogelijk.

Medicatie overzicht

medicatie overzicht

ACTUEEL MEDICATIE OVERZICHT

Het is heel belangrijk dat artsen precies weten welke medicijnen u gebruikt en voor welke middelen u allergisch bent.
Dit voorkomt dat u middelen voorgeschreven krijgt die niet bij elkaar passen of waar u misschien allergisch voor bent. Op dit moment kunnen artsen en apothekers NIET bij elkaar in de computer kijken.
Wilt u daarom altijd een lijst bij u hebben waarop alle middelen staan die u gebruikt. Deze lijst wordt ook wel een actueel medicatieoverzicht genoemd. Onze assistentes zullen dit overzicht regelmatig meegeven, vraagt u er anders om!
Enkele tips om uw actueel medicatie overzicht goed te gebruiken:

 

  • Weet welke medicijnen u gebruikt en vertel dit aan onze assistente. Denk ook aan medicijnen die u bij de drogist koopt, zoals ibuprofen, St.Janskruid, antischimmelcreme etc. Controleer of de lijst die u van ons meekrijgt klopt.
  • Vertel de assistente als u medicijnen anders moet gaan gebruiken of als u ergens mee gestopt bent (ook als u dat zonder overleg met een arts gedaan heeft).
  • Neem uw actueel medicatieoverzicht mee naar de huisartsenpost, het ziekenhuis en de tandarts.