Nieuwsbrief mei 2022

Beste mensen,

Gelukkig lijkt corona voor even wat naar de achtergrond verdwenen te zijn, al kampen een behoorlijk aantal mensen nog flink met de gevolgen ervan. De ene diepgaande crisis tijdelijk voorbij en direct al gevolgd door een nieuwe ramp, oorlog in Oekraïne met alle vluchtelingen. Nu dreigende droogte wat voor de land- en akkerbouw al directe gevolgen heeft.

We merken dat het in de zorg onverminderd druk blijft, niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in onze spreekkamers en aan de balie. Het tekort aan zorgverleners speelt helaas ook bij ons in Blokzijl en voor de komende vakantieperiode gaat dit extra voor de assistentes gelden. Dit betekent voor ons hele team een blijvende hoge werkdruk die we met elkaar haalbaar moeten proberen te houden. 

Nieuwe huisarts

Eerst kunnen we gelukkig iets positiefs melden. Als huisartsenpraktijk zijn we het jaar goed begonnen met de komst van dr. Witteveen, zij werkt op maandag en vrijdag. Vanaf 1 mei is op de dinsdagen dr. De Groen ons team komen versterken. Dr. Reinders werkt veelal maandag t/m donderdag.

Geen medische vragen aan de balie

Voor een goede doorstroming kunnen we geen medische vragen aan de balie beantwoorden. U kunt uw vragen stellen via de mail: vragen@huisartsenblokzijl.nl, via MijnGezondheid.net of via de button op onze website www.huisartsenblokzijl.nl. Indien een mailbericht voor u niet haalbaar is, kunt u ons bellen. Thuisarts.nl is ook een betrouwbare website die goede medische informatie geeft en soms een huisartsenbezoek kan vervangen.

MijnGezondheid.net (MGn)

Al velen maken gebruik van het online maken van afspraken, e-consulten, medicatie herhalen en eigen dossier inzien. Met MijnGezondheid.net kunt u dit 24-uur per dag doen. We zijn hier heel blij mee, omdat het goed werkt. Via de website van onze praktijk kunt u zich aanmelden. U vindt daar meteen een link (inloggen patiëntenomgeving).

Wandelgroep “Klavertje Vierhoek”

Graag willen we u attenderen op de wandelgroep “Klavertje Vierhoek”, een gezellig wandelgroep waaraan iedereen mag deelnemen. Elke donderdagmorgen start de wandelgroep om 10.00 uur. De route loopt in vier “klavertjes” door Blokzijl, waardoor er verschillende afstanden mogelijk zijn. Ter afsluiting wordt er een kopje koffie of thee gedronken in MFC “de Ploats”. Verzamelpunt is buiten bij de parkeerplaats van de Vierhoek, tegenover de ingang van de huisartsenpraktijk. Wilt u meewandelen of alleen koffie meedrinken (“de Ploats” begint ongeveer 10.30 uur), welkom!

Apotheek

  • Door wijziging in levertijden van onze groothandel kunt u herhaalmedicatie pas na 2 werkdagen ophalen. Medicijnen die tijdens het spreekuur zijn voorgeschreven, kunnen – als ze voorradig zijn – direct afgehaald worden. Belangrijk is dus om op tijd uw herhaalmedicatie te bestellen. 
  • U kunt ook deelnemen aan de herhaalservice als u meer dan 3 medicijnen gebruikt: we zorgen ervoor dat al uw continue medicatie “gelijk gaat lopen” en vervolgens iedere 3 maanden weer voor u klaarligt. Als u wilt deelnemen aan de herhaalservice kunt u een mail sturen naar vragen@huisartsenblokzijl.nl.
  • Uw medicatie kunt u ’s middags na 14:00 uur ophalen.
  • Er zijn nog steeds tekorten aan bepaalde medicijnen met als gevolg dat er soms een bepaald merk van een medicament niet leverbaar is. Wij kunnen alleen maar uitleveren wat er wel is. Dit is een landelijk probleem en geldt ook voor openbare apotheken.

Tot slot

Door alle gebeurtenissen in de wereld die ons al raken of gaan raken, zullen we komende tijd op allerlei manieren geconfronteerd worden met “tekorten”. Belangrijk is dat we die bij elkaar “opmerken” en we elkaar echt blijven horen en zien en vervolgens met aandacht en respect naar zo goed mogelijke oplossingen zoeken. 

Bovengenoemde opmerkingen doen haast anders vermoeden, maar voor zorg- en medicatievragen bent u van harte welkom bij onze huisartsenpraktijk. Deze nieuwsbrief is voor informatie om onze zorg kwalitatief goed, menselijk en haalbaar te houden. 

Een vriendelijke groet van het hele team!