Juli 2023, Nieuws uit de huisartsen-praktijk

De zomer heeft zich onstuimig aangekondigd!

Vakantie huisarts 24 juli t/m 11 augustus 2023 – alleen voor echte spoed

Van 24 juli t/m 11 augustus 2023 heeft huisarts M. Reinders vakantie en zal huisarts mw. P.J.J. Baaten van huisartsenpraktijk Voorpoort in Vollenhove alleen de spoed patiënten waarnemen. Alleen als u een spoedvraag hebt, kunt u eerst overleggen met onze assistentes. Er worden deze periode ook geen e-consulten of vragen beantwoord. Gezondheidsproblemen die geen spoed betreffen, zullen moeten wachten.

Dit is voor Blokzijl en omgeving een nieuwe situatie, maar nodig om de huisartsenzorg hier duurzaam te kunnen behouden. Het is regionaal en landelijk gezien niet een vreemde situatie, de meeste praktijken werken zo gedurende een langere periode in de zomer. Raadpleeg www.thuisarts.nl voor kleine kwalen, vaak kom je daar een heel eind verder mee.

Voor medicatie kunt u deze periode gewoon bij ons terecht, de apotheek is open, maar niet bedoeld voor medische vragen.

Vertrek van onze praktijkondersteuner Mathilde Boes

Helaas moeten we u berichten dat onze praktijkondersteuner Mathilde Boes onze praktijk per 1 september gaat verlaten. I.v.m. haar vakantie betekent dit dat zij begin augustus voor het laatst in de praktijk aanwezig zal zijn. Na 21 jaar in onze huisartsenpraktijk gewerkt te hebben en begin dit jaar haar HBO-V diploma behaald te hebben, wil zij graag een nieuwe uitdaging aangaan.

We danken haar voor haar goede zorg en alles wat ze verder voor heel veel mensen heeft betekend. We zullen haar erg missen en wensen haar veel succes in haar verdere loopbaan. Ondertussen zijn we bezig met het opvullen van deze belangrijke vacature.

Waarnemend huisartsen

Gelukkig vinden we steeds goede waarnemende huisartsen om onze huisartsenzorg te ondersteunen. Huisarts S. de Groen werkt inmiddels al weer een jaar 1 of 2 dagen per week in onze praktijk en deze zomer kunt u ook een paar andere waarnemende huisartsen tegenkomen. Zo kunnen we de kwaliteit van zorg borgen en hopelijk bindt een waarnemend huisarts zich vast aan onze praktijk. De toekomst is hoopvol!

 “Betekenisvolle zorg tussen water en riet”

Ondanks alle veranderingen hebben we een goed begin gemaakt met nieuwe werkwijze bij langer durende of blijvende klachten: “Betekenisvolle zorg tussen water en riet”. Deze manier van werken is gebaseerd op Positieve Gezondheid.

Bij Positieve Gezondheid wordt gekeken naar zes onderwerpen die met uw gezondheid te maken kunnen hebben:

  • Lichaamsfuncties                    
  • Mentaal welbevinden 
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren

U ziet deze verschillende onderwerpen ook afgebeeld in het Spinnenweb.

De komende maanden kunt u uitgenodigd worden om een vragenlijst in te vullen, en daarbij een cijfer te geven aan de verschillende onderwerpen. Daarna zal de huisarts, de praktijkondersteuner of een van de assistentes de uitkomsten met u bespreken. Dit noemen we het brede gesprek. Belangrijk is dat u zelf aan het eind van dit gesprek noemt wat u zou kunnen en willen verbeteren aan uw gezondheid en welke hulp u daarbij nodig hebt.

U kunt zich ook zelf aanmelden voor het invullen van de vragenlijst en het brede gesprek door een mail te sturen naar: vragen@huisartsenblokzijl.nl of dit aan te geven bij het team van de huisartsenpraktijk.

Het invullen van de vragenlijst en het brede gesprek is niet verplicht maar kan veel inzicht geven voor uzelf en voor de zorgverleners om u heen. Zo kunnen we u beter bijstaan maar houdt u zelf de regie.

Heeft u nog vragen? stel ze gerust, we beantwoorden ze graag!

Een goede zomertijd gewenst namens ons hele team!

Marieke Reinders