Oktober 2023, nieuws uit huisartsenpraktijk

Vakantie huisarts 20 t/m 27 oktober 2023 – alleen voor echte spoed

Van 20 t/m 27 oktober 2023 heeft huisarts M. Reinders vakantie en zal huisarts mw. P.J.J. Baaten van huisartsenpraktijk Voorpoort in Vollenhove alleen de spoed patiënten waarnemen. Alleen als u een spoedvraag hebt, kunt u eerst overleggen met onze assistentes. Zij zullen overleggen of u contact kunt opnemen met Vollenhove en u, indien nodig, daar gezien kunt worden.

Gezondheidsproblemen die geen spoed betreffen, zullen moeten wachten tot de volgende week, dit geldt ook voor E-consulten en vragen via de mail.
Tip: raadpleeg thuisarts.nl.

Voor medicatie kunt u deze week gewoon bij ons terecht, de apotheek is open.

Uitval door ziekte

In ons team hebben we helaas langdurige uitval door ziekte van onze assistente Ayse. Zij is een aantal weken in het UMCG opgenomen geweest en nu aan het revalideren. Zodra ze kan, zal ze haar werk weer oppakken, maar dit zal naar verwachting nog enkele maanden duren. We missen haar erg.

Nieuwe praktijkondersteuner

We zijn druk bezig met het vinden van een nieuwe praktijkondersteuner voor Mathilde Boes. Tot die tijd worden de controles overgenomen door de doktersassistenten of door de huisarts.

Griepvaccinaties 30 en 31 oktober 2023

Binnenkort zult u, als u tot de doelgroep behoort, de oproep voor de jaarlijkse griep-vaccinatie ontvangen. Wij zullen ze 30 en 31 oktober geven:

Maandag 30 oktober:

11:00-12:00 uur, de Wielewaal, Scheerwolde

18:00-19:30 uur, de Vierhoek, Blokzijl

Dinsdag 31 oktober:

11:00-12:00 uur, de Vierhoek, Blokzijl

COVID-vaccinaties

De COVID-vaccinaties lopen dit jaar (landelijk) allemaal via de GGD, ook de vaccinaties aan huis. Bent u geboren in 1963 of eerder? Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging per post. Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren, ontvangt u geen brief maar kunt u zelf een afspraak maken. Dit kan vanaf 16 oktober via planjeprik.nl of, als u geen DigiD heeft, via 0800 7070.

Meerdere vragen per consult

We merken als huisartsen, maar ook als assistenten, dat wij steeds vaker meer dan 1 vraag per keer ontvangen. Aan de balie leidt dit tot “verstopping” en op het spreekuur tot uitloop wat vervelend is voor de patiënten die na u komen. De assistente voert aan de telefoon een triage uit.

U kunt vragen aan de assistente ook stellen via vragen@huisartsenblokzijl.nl of via MijnGezondheid.net (E-consult). Vragen aan de huisarts kunnen, indien ze geschikt zijn voor een digitaal consult, ook via een E-consult gesteld worden. Voor beoordeling van een gezondheidsprobleem op het spreekuur voert de assistente een triage uit. Enerzijds is dit om de mate van “spoed” te beoordelen en anderzijds om in te schatten hoeveel spreekuurtijd er nodig is.

Hebt u 2 vragen, dan is het nodig om een dubbel consult aan te vragen. Meer dan 2 vragen kunnen niet in één consult behandeld worden, tenzij ze met elkaar te maken hebben.

Communicatiegegevens

Zijn uw mailadres en juiste telefoonnummer(s) bij ons bekend? We maken steeds meer gebruik van digitale middelen, bijvoorbeeld bij het maken van verwijzingen. Ook is het fijn als we u bereiken kunnen. Veranderen uw communicatiegegevens, zou u dan de juiste gegevens willen doorgeven via vragen@huisartsenblokzijl.nl?

We wensen u sterkte en voorspoed in deze onstuimige tijd!
Hartelijke groeten van ons hele team